Bemesting tuin

Massier Diervoeders biedt een groot en breed assortiment meststoffen om uw tuin of gazon te bemesten!

Kunstmeststoffen Snelwerkende kunstmest wat u kunt gebruiken om u gazon/land snel op te knappen. Kunstmest zorgt voor een snelle groei en heeft een werkingsduur van 6 weken. O. a mengmest 12-10-18 en mengmest 15-15-15.
Organische meststoffen Langzaam werkende kunstmest die zijn samengesteld uit plantaardige en dierlijke grondstoffen. Denk hierbij aan koemestkorrels, kippenmestkorrels en de organische meststoffen van de merken Ecostyle en DCM en heeft een werkingsduur van 4 maand.

Kalkmeststoffen
hebben een gunstige invloed op de PH waarde van de bodem. op het gazon word kalk veel toegepast om mos preventief te bestrijden. Als de grond een slechte (te lage) PH heeft kunnen planten niet voldoende voedingsstoffen opnemen, waardoor mos en onkruiden teveel kans krijgen. 

Als mos er eenmaal is moet het worden verwijderd. Hiervoor kunt u  ijzersulfaat meststof gebruiken, die er al snel voor zal zorgen dat het mos afsterft. Afstervend mos kunt u duidelijk herkennen aan de gele en later bruine kleur. Nadat het mos is gedood, dient u het met een verticuteer hark- of machine uit het gazon te verwijderen. De kale plekken kunt u daarna inzaaien met graszaad voor het gazon.

Graszaad, meststoffen, ijzersulfaat, onkruidbestrijding en benodigdheden, of het huren van een verticuteermachine.
Massier heeft de kennis en de producten in huis die u nodig bent!

Het starten en het onderhouden van uw gazon is een hele uitdaging. Wij geven u graag advies voor een mooi strak groen gazon.

In het voorjaar hebben we champost en compost los verkrijgbaar!

Champost
(champignonmest) verbetert de structuur van uw bodem, voedt het bodemleven en bevat ook al heel wat direct opneembare voedingsstoffen. Champost bevat paardenmest, kippenmest, gecomposteerd stro en kalk.

Compost bevat veel organische stoffen en verbetert de bodemstructuur. Compost bestaat uit plantaardige resten zoals selectief ingezamelde groente, fruitschillen, grasmaaisel, bladeren en snoeihout.

In onze winkel vindt u onder meer het hele assortiment van Ecostyle geschikt voor gazon, sier, fruit en moestuin.
Wanneer u prachtige hortensia’s heeft, groene hagen van buxus of verse groente in uw moestuin. Ecostyle heeft voor elke plant een speciale bemesting samengesteld.

Scroll naar boven